Публикувано на 2021/1/8 4:50:00 167 прочита

Технологии Инфрачервено подово отопление

Инфрачервено подово отопление
Науката не стои на едно място, не толкова отдавна изразът „инфрачервен топъл под“ може да изглежда като изобретение на писатели на научна фантастика, но днес това е съвсем реална и достъпна система за ефективно отопление на помещенията.Системата се основава на ултратънък въглероден нагревателен филм, от повърхността на който излизат инфрачервени вълни и аниони, които имат благоприятен ефект върху хората. Радиацията се случва под въздействието на електрически ток.

Уникалната технология ви позволява да подредите тънък и висококачествен топъл под в апартамент или къща в комбинация с всяко подово покритие.

Нагревателното фолио може да се постави директно под килима в детската стая, може да се използва за подреждане на системи „топли стени“ или „топъл таван“, или просто да се затопли всяка повърхност.

Инфрачервеното подово отопление може да бъде както допълнително, така и основно. Този тип отопление се различава от традиционното по това, че при традиционното отопление първо се загрява въздухът, който затопля човек и предмети. При инфрачервеното отопление предметите и повърхностите на помещението се загряват предимно, които затоплят въздуха.

Друга особеност на инфрачервеното нагряване е физиката на инфрачервените лъчи, които по своята дължина съвпадат с дължината на инфрачервените лъчи, излъчвани от човешкото тяло, следователно човек възприема топлината на филма като сродна топлина.

Инфрачервените отоплителни системи имат редица предимства пред традиционното конвекционно отопление. Те са лесни за инсталиране и лесни за работа, не изискват ремонт и квалифицирана поддръжка за дълъг експлоатационен живот.

Нагревателният филм затопля помещението по-бързо от традиционното отопление, тъй като преносът на топлина към повърхностите се осъществява незабавно и температурата може да се регулира при повишаване на външната температура. Регулирането на температурата ви позволява да спестите енергия, а оттам и пари, по време на затопляне, както и по време на отсъствие на хора в стаята.

Използването на нагревателен филм ви позволява да намалите температурата на въздуха в помещението с 1-3 градуса, без да нарушавате комфорта на хората. И това ви позволява да спестите още 10% от електроенергията.
Източник - Za-bania.com