Публикувано на 2020/12/27 6:40:00 194 прочита

Бизнес Популяризиране на Строителна фирма в интернет

Популяризиране на Строителна фирма в интернет
Конкуренцията в нишата за строителството и ремонта е висока и затова оптимизацията на сайта на строителна компания не е бърз начин. В тази област опитите за постигане на резултати в краткосрочен план ще изискват високи разходи, които които бавно се възвръщат. В същото време дългосрочната популяризация, основана главно на SEO оптимизация за търсачките и качествено рекламно съдържание, ще доведе до постоянно увеличаване на органичния (естествен) трафик. И това е стабилна находка в ТОП резултатите от търсенето и постоянен наплив от насочени посетители.


Популяризиране на строителна фирма: основни етапи
Първо трябва да проведете качествена оптимизация на самия сайт. Днес ще говорим за основните области на работа:
Проверка на "чистотата" на кода и качеството на ресурса - (сайта).
Компилация на семантичното ядро . В същото време не забравяйте, че конкуренцията във вашата сфера е много висока и затова обърнете специално внимание на регионалните заявки, ако вашата география на работа е ограничена, както и на нискочестотни специфични заявки. Именно на тези ключови фрази вашите потенциални клиенти идват най-често.
Писане на качествено уникално съдържание. Не забравяйте да попълните seo маркери (заглавие, описание , Alt за снимки и т.н.). Ще поговорим повече за изискванията за текст по-долу.
Проверка на наличността и правилността на попълване на файла robot.txt, карти на сайтове, проверка и премахване, ако е необходимо, дублиране на страници, създаване на CNC (удобни за човека URL адреси ), т.е. връзки, които са лесни за четене и запомняне.
На сайта на строителната компания трябва да бъдат отразени всички услуги, които искате да предоставите, текущи цени или онлайн калкулатор на разходите. Между другото, калкулаторът може да е без крайна цена. В този случай на последния етап обикновено се появява формуляр за изпращане на контакти до мениджъра с обещание да направи изчислението за кратко време. Събирането на контакти чрез използване на разходи е популярен и ефективен маркетингов ход, тъй като хората, които вече са попълнили всички данни по проекта, в повечето случаи се съгласяват да предоставят контакти.
Инструменти и техники
Много е важно на уебсайта да има портфолио на компанията с реални снимки на извършената работа (по време, преди и след ремонта, готови предмети и т.н.) След пълното запълване и елиминиране на техническите грешки и недостатъци е време да започнем директно рекламиране на строителната фирма.
За целта прилагайте задължителната регистрация на нов сайт в основните търсачки. В Google формулярът за качване на сайта се намира на адрес: www.google.com/webmasters/tools .
Можете също да намерите подобни услуги във всякакви други търсачки, които ви интересуват.
За Bing и Google също си струва да потвърдите правата си на сайта, да зададете показатели и да използвате анализа на тези търсачки, за да анализирате ефективността на вашата работа. Много сеоспециалисти твърдят, че търсачките са по-благоприятни за сайтове, които използват техните услуги, както платени, така и безплатни. Разбира се, това твърдение не може да бъде потвърдено или опровергано на 100%, но практиката показва, че със сигурност няма да е по-лошо, но може би е по-добре.
Попълване на сайта с интересно съдържание, например блог с полезни съвети.
Популяризиране на уебсайтове с помощта на реклама на статии, видеоклипове за обучение, работа със социални мрежи .
За насърчаване на строителна компания контекстната реклама има смисъл да се прилага само ситуативно, например за продажба на апартаменти на сграда в строеж или в завършен обект, ако е необходимо да се привлече специално внимание към обекта. А рекламата на строителни услуги с помощта на контекстуални реклами рядко си плаща.
Какъв вид реклама да се използва за строителна фирма
За да получите естествена маса на връзката, докато привличате потенциални клиенти, най-добре е да използвате:
план за строителство. Статии и прессъобщения в регионалната преса, както и за ресурсите на статиите.
Работа с експертни отговори в запитвания по форуми. В същото време е много важно отговорите на въпросите да потвърждават високата квалификация на строителя, тогава връзките към вашия сайт ще се възприемат естествено и нивото на доверие в компанията ще расте.
Създаване на група в социалните мрежи за обсъждане на въпроси за ремонт и строителство, където представител на компанията също ще действа като експерт.
Създаване и оптимизация на видео канал с полезни видеоклипове за изграждане и ремонт.
Текстови и видео изисквания към строителната компания
Популяризирането на строителни обекти трябва да се основава на първо място на естествената посещаемост и само висококачествено полезно съдържание може да го осигури. Ако вашите читатели и зрители видят, че наистина разбирате същността на въпроса, давате полезни практически съвети, имате опит в строителството и ремонта, те с желание ще се превърнат в клиенти, ако е необходимо, а също така ще ви препоръчат на приятели и познати. И обратно, дори текстове, които са идеални от гледна точка за насърчаване на търсенето с очевидни грешки в същността на изданието, ще се превърнат в опасна антиреклама за всяка строителна компания.
И затова темата за строителството, както и за други подобни услуги, е много важно да се създаде съдържание, което е едновременно компетентно стилистично, сео-оптимизирано и компетентно от гледна точка на специалистите. Това изобщо не е трудно за постигане. Просто си направете правило: всяко съдържание трябва внимателно да се чете от професионален строител преди употреба.
Да обобщим
Дългосрочната стратегия за популяризиране на строителна компания се основава на факта, че за първите 2-3 месеца вие привеждате сайта в пълен ред, започнете блогове на сайта, група в социалните мрежи и т.н. Следващата стъпка изисква постоянно увеличаване на масата на връзките поради висококачествените естествени връзки и затова основните разходи при този подход за популяризиране са необходими за създаване на полезно съдържание.
Опитът ни показва, че с компетентен подход за оптимизация на уебсайтове и добре обмислено оформление на материалите на трети страни, посещаемостта нараства 5-10 пъти за 4-6 месеца. В същото време няма разходи за контекстуална реклама или за закупени връзки, а сайтът, след като е в ТОП при резултатите от търсенето, остава там много дълго време. Разбира се, предмет на допълнителна работа за поддържане на репутацията на компанията.
Източник - ТопМайстор