Публикувано на 2017/9/2 7:00:00 757 прочита

Услуги Как да почистите дома си бързо и лесно след летните почивки или празници?

Как да почистите дома си бързо и лесно след летните почивки или празници?
Един от поводите да се захванем с поредното голямо почистване вкъщи са летния сезон, отсъствието ни заради почивки по морето, а и просто защото е дошъл ред за сезонно почистване..

Близки или приятели, след всички гости у дома остава бъркотия, за която вие трябва да се погрижите. За да ви е по-лесно и да не губите излишно време, ви предлагаме няколко съвета, благодарение на които да почистите дома си ефикасно и организирано.
Най-напред си направете план, подредете задачите си и така ще приключите много по-бързо. Има стаи, които се нуждаят от по-упорито почистване. За тях, ви предлагаме да включите в плана си фирма за професионално почистване. Тя ще се погрижи за нещата, които изискват повече свободно време, като миене на прозорци, завеси, под, пране на мебели и т.н. Така ще бъдете сигурни, че всяко помещение ще получи необходимото внимание и няма да бъде пропуснато нито едно мръсно ъгълче.
Ако сте решили да „помогнете” на професионалистите, но времето и ангажиментите ви притискат, е хубаво да поработите над организацията си. Правете няколко неща едновременно. Например, докато подреждате вещите си в едната стая, бихме могли да проветрите друга.
Разбира се, няма как да чистите без подходящите препарати. Ето защо, преди да разхвърлите всичко, се уверете, че всички необходими принадлежности и препарати са на лице. Едва ли ще искате да бягате до магазина в последния момент за чували или кофа, например. Или, пък, бихте могли да оставите тази част от по-опитните, а именно служителите от почистващата компания, които носят всичко със себе си.
Попитайте приятели или проверете в интернет за някакви трикове за почистване. Има какви ли не хитрини, с които може да почистите всеки уред или мебел бързо и лесно, ако ви се занимава или има нещо, което искате да почистите лично.
Внимавайте и не разбърквайте местата на нещата в стаите. Уверете се, че всичко си е на мястото, за да не търсите вещите си, обикаляйки цялата къща. Когато има ред, винаги е по-лесно. Знаем, че хаосът не е приятел на никого, особено щом става дума за почистване и то след празниците.
Колкото и организирано да чистите, най-лесно ще ви бъде, ако включите помощници. Вместо да впрягате цялото семейство, нагърбвайки всеки с куп задължения, може да се обърнете към онези, чиято работа е точно това – да почистят и да върна блясъка на всяка стая.
Разбира се, бихте могли да си помогнете като всеки ден правите по нещо, а не оставите всичко за накрая. Всичко зависи от свободното време, с което разполагате. Ако то не е много, не бива да се чудите, а да се обърнете към професионалисти, чиято работа е бърза и качествена.