Публикувано на 2017/8/12 6:50:00 1004 прочита

Интериор Една баня - много варианти и само едно решение

Една баня - много варианти и само едно решение
Всеки мъж в едно семейство стига веднага до този извод и оставя съпругата си да се заеме с този проблем – доказано е, че жените по принцип са по отговорни от мъжете, или поне те така си мислят.

Преди да започнем с обзавеждане за баня. Трябва да вземем предвид много и най различни фактори. Ако апартамента е строен по време на най развития социализъм, банята ще бъде не повече от 2.50 до 3.00кв.м.Винаги съм се удивлявал на абсолютната некъдърност на някои от нашите социалистически архитекти, коита проектираха апартаментите с големи коридори, обширни спални и малки бани, кухни и холове. Размера на банята определя нейното обзавеждане. Имаме размерите на банята и трябва да решим какво искаме да има в нея и как избраното оборудване да бъде разпределено в рамките на нейните габарити. Това планиране трябва да стане още докато банята няма дори и мазилка. Трябва да си изясним какво желаем да монтираме в банята. Душ кабина, вана или обикновен душ с поддушово корито и завеси. Обикновенна мивка с едно огледало или шкаф за баня. Ако помещението е достътъчно голямо може да се сложи тоалетна чиния комбинирана с биде или двете да бъдат като отделни тоалетни елемент. Ако първо решим да си купим фаянсовите плочки и теракота, впоследствие при закупуването на необходимото обзавеждане за баня трябва да го хармонизираме цветово с плочките и теракота. Наистина банята и нейното обзавеждане се оказват много сложна и отговорна работа и понеже жените се мислят за по оправни от мъжете, да оставим грижата за нейното обзавеждане на тях, а ние мъжете да се съсредоточим върху глобалните въпроси.

Нека не забравяме и дребните детайли в картинката като обкова - дръжки за врати, прозорци и мебели. Нека те бъдат от висококачествени материали като месинг например.

АКСЕСОАРИ ЗА БАНЯ:

Това са последните елементи от обзавеждането на една баня, чийто избор е най труден, предвид тяхното огромно разнообразие на пазара. Ако решите да си вземете евтини китайски аксесоари за баня, по добре си сложете една каца на балкона на апартамента си, къпете се в нея и се поливайте с черпака. Хубавото на китайските аксесоари е това, че след като ръждясат и ги хвърлите, а с тях и парите които сте платили за тях, най напосле ще разберете смисъла на българската поговорка, че „ ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА МНОГО, МНОГО СКЪПО „ . Предвид това, че аксесоарите направени от обикновенно желязо са с хром/никелово покритие, единственият начин да разберем това е МАГНИТА. За да е пълна измамата и за да спазят изискванията на закона, който задължава търговците, на етикета да отбележат материала от който е изработена дадена стока, изписват „ МАТЕРИАЛ : МЕТАЛ „ . Съгласно закона не е задължително да се изпише конкретният метал. Такива са нашите закони, защото те се правят не за да защитят хората от измами, а се пишат така, че да облагодетелстват точно измамниците. Но това е много обширна тема за разискване и няма смисъл да продължаваме да се занимаваме с нея. И така, ако не друго, поне си купете качествени аксесоари за баня изработени от месинг. Ако се постараете повече, добре ще бъде закупените аксесоари за баня да са в унисон с останалото обзавеждане на банята. Ако си обзаведете банята с качествено и стилно оборудване, можете най накрая и да се изкъпите, но преди това изхвърлете кацата от балкона заедно с тасчето.