Публикувано на 2017/7/22 6:50:00 983 прочита

Интериор Дървени щори: предимства и недостатъци

Дървени щори: предимства и недостатъци
Изборът на щори не е нищо по-малко от избора на мебелите в дома ни. По същия начин, по който избираме мебелите за стаите си, се налага да подберем и щорите си.


Едно от най-старите и класически решения, познати за щори, са хоризонталните дървени щори. Изработени от най-топлия и уютен материал, дървените щори са неотшумяващо решение за дома или офиса. Те действително представляват част от мебелите на стаята.
Като материал дървото си остава най-предпочитан за домашните мебели. Естествен, благороден, и здравословен, материалът дърво внася стил, уют, топлина и изисканост на дома ни.

Предимства на щорите от дърво

Защо дървените хоризонтални щори са правилното решение?


1. Енергийна ефективност
Дървото си остава един от най-добрите топло и шумо изолиращи материали. Наличието на щори от дърво означава по-добро запазване на вътрешната температура и не позволява на външната да повлияе в помещението. Не зависимо дали искате да запазите „топлото“ в стаята или „студеното“, дървените щори ще спомогнат значително това да се получи. Дървото изолира достатъчно добре и не позволява на външните атмосферни условия да обземат стаята ви.
Това само по себе си означава спестяване на електроенергия, която се изразходва за отопление или охлаждане.
2. Лесни за поддръжка и дълъг живот
Дървените щори могат да служат на поколения наред в дома ви. Те са една изключително дълготрайна инвестиция. При правилна поддръжка животът им наистина обхваща поколения.
Почиствайте ги редовно с помощта на обикновена влажна кърпа и ще ги запазите за дълго свежи и нови.
От време на време можете да ги освежите и с препарат за дървени мебели.
3. Класика и стил
Като всяка мебел от естествено дърво, дървените хоризонтални щори ще придадат класика и стил на стаята ви. Когато ги избирате, спокойно можете да съчетаете стила и цвета им с тези на останалите мебели в помещението. Те ще бъдат отлично допълнение към вътрешния интериор.

Недостатъци на дървените щори

1. Цена
Много хора се отдръпват от идеята за дървени щори в дома си заради по-високата им цена.
По същия начин, както е и с мебелите от естествено дърво, и тук става дума за едно дългосрочно решение. Инвестирайки в дървени хоризонтални щори, спестявате много в дългосрочен план. Те не само се изплащат във времето, но се оказват и доста по-изгодни от по-евтините щори, които не траят толкова дълго и се налага да бъдат подменяни с нови.
2. По-тежки и трудни за поставяне
За разлика от повечето други щори, тези са значително по-тежки, имайки предвид материала, от който са направени. Поставянето им също не е така елементарно. Изисква се внимание и умение. Това не означава обаче, че дървените щори са по-лош вариант от другите. Веднъж монтирани, може повече да не се наложи да ги демонтирате в живота си. Те са щори с дългогодишен живот и единственото, което може да ви се наложи да направите след време, е да ги освежите или лакирате отново.

Несъмнено това са щорите, с които плюсовете са много повече и по-силни от недостатъците. Инвестицията си струва!