Публикувано на 2015/8/18 7:12:54 872 прочита

Бизнес Интересно за основаването на eBay - от Аукционите Онлайн

Интересно за основаването на eBay - от Аукционите Онлайн
При създаването си eBay не се е наричал eBay, а AuctionWeb. Оригиналният изглед е приличал много на този на сайта Craigslist днес.

Тогава защо се нарича сега eBay? AuctionWeb е бил просто един от четирите сайта. Пиер Омидиар управлявал под своя eBay интернет, a домейнът закупил много преди да дойде идеята за AuctionWeb. Първоначално той искал да нарече проекта “EchoBaу", но домейнът вече бил зает от канадска минна компания, така че го съкратил. За седем месеца от стартиранете на AuctionWeb, приходите надминали заплатата на Омидиар от тогавашната му работа, така че той решил да напусне, за да се посвети напълно на малкия си страничен проект. Около година и половина по-късно основните потребители и пресата го наричали “eBay,” вместо AuctionWeb, затова той сменил името. По същото време, по което това се случило през септември 1997, той също сменил дизайна на сайта да бъде много повече графично базиран.

Аукционите Онлайн е български сайт за аукциони без комисионни при сделка (за сравнение при eBay процентът при продажба е 10 процента). Публикувайте обяви безплатно с фиксирана стойност или стартирайте търг. Аукционите Онлайн е част от сайта за обяви bigsaleBG.com - безплатни обяви във всички категории в цяла Бългсрия.