Публикувано на 2015/3/11 8:00:00 1265 прочита

Технологии Apple пуска първия си умен часовник

Apple пуска първия си умен часовник
Apple е на път да навлезе в територията на устройствата предназначени за носене с продукт от напълно нова категория. Официално представен през есента на 2014 година на медийното събитие на компанията в Купертино, Калифорния заедно с iPhone 6 и iPhone 6 Plus, може би Apple часовникът е един от най-очакваните продукти през последните години.
Ето какво знаем до момента, тъй като официалното представяне се очаква да се случи едва през април:

Знае се, че цената на часовника ще започне от 349 долара в САЩ, но тя се отнася единствено за базовите модели. Не е ясно колко биха стрували по-високия клас модели като например иноксовите Apple часовници с дисплей с кристално покритие от сапфир или серията часовници изработени от 18-каратово злато, които вероятно биха стигнали цената на фино изработените бижута.
Но какво всъщност представлява тази джаджа?
Apple часовникът е музикален плеър като iPod, фитнес тракер, който измерва сърдечния ритъм, устройство за комуникация, с чиято помощ могат да се получават и изпращат съобщения, гласови обаждания и аудио записи. Освен всичко това умният часовник е портал към много електронни приложения. Часовникът е в състояние да играе ролята на дистанционно управление към Apple TV и всички останали умни домашни устройства.
Изглежда създателите на Apple Watch са били твърдо решени да съберат на едно място всички функции, обикновено извършвани от различните модели умни часовници. Някои от функциите като напомнянията, гласово активираният контрол, както и чертите на Apple часовника малко напомнят на Android часовниците, създадени от Google, докато друга част от приложенията и функциите като например гласовото повикване приличат на тези на умните часовници, създадени от Samsung.
Apple часовникът претендира за точност до 50 милисекунди, както и разнообразие от дизайнерски дисплеи, които освен времето и лунните цикли предоставят бърз поглед до отбелязаните бележки и срещи в календара. И защото има много варианти в интернет за неговия официален вид, ще ви предложим няколко клипа за гледане. В случай, че не сте запознати с основните функции на умните часовници, те ви държат свързани с вашия телефон, работят като мини iPod, фитнес тракер и дори са в състояние да заменят портфейла ви, като това никак не е всичко. Освен, че е в състояние да прави онлайн плащания, часовникът действа и като цифров ключ за отваряне на смарт заключването на входната врата у дома.