Публикувано на 2015/3/11 8:00:00 1472 прочита

Пазаруване Теленор смартфони за непретенциозните Теленор потребители

Теленор смартфони за непретенциозните Теленор потребители
Норвежката компания Теленор наскоро представи пред българските си потребители своята марка смартфони. Моделите са наречени Smart Mini, Smart и Smart Plus, с размери на екрана съответно четири, четири и половина и пет инча. Това са първите три модела разработени специално за новия бранд.

Разбира се, след като вече са представени, могат да бъдат намерени във всеки един от магазините на джиесем оператора. И трите смартфона могат да бъдат закупени на изплащане с двугодишния абонаментен план „Резерв” или в брой. Месечните вноски варират между 3,99 лева и 6,59 лева, в зависимост от модела, а цените в брой са между 69.99 лева и 119.99 лева.

Моделът Telenor Smart Plus може да се похвали с пет инчов сензорен дисплей с резолюция 960х540 пиксела и IPS матрица. Батерията на апарата е с капацитет 2,020 mAh. Смартфонът разполага с двуядрен процесор (1,3GHz), оперативната му памет е един гигабайт, а вградената памет е четири гигабайта с възможност за добавяне на микро SD-карта с обем до тридесет и два гига байта. Моделът има и две видеокамери. Тази, която е разположена в задната част на смартфона е с разделителна способност пет мегапиксела и разполага с LED светкавица.

Смартфонът Telenor Smart Plus може да бъде черен или бял. Цената му е точно 119,99 лв в брой или 6,59 лв месечно, ако е закупен с тарифния план Резерв Стандарт.

Другите два модела Telenor Smart Mini и Telenor Smart разполагат съответно с четири и четири и половина инчов дисплей. Те също имат предна и задна видеокамера, като задната камера е с разделителна способност пет мега пиксела и има LED светкавица. И при тези модели процесора е двуядрен, също 1,3GHz, но при тях оперативната памет е 512 мега байта. Вградената им памет отново е четири гигабайта с възможност за добавяне на микро SD-карта с обем до тридесет и два гига байта.

Моделите Telenor Smart Mini и Telenor Smart са налични в тъмносиньо и бяло. Цената им в брой е 69,99 лв за Telenor Smart Mini и 89,99 лв за Telenor Smart.

Операционната система и на трите модела е Android Kit-Kat 4.4. Освен това апаратите разполагат с Wi-Fi и Bluetooth, A-GPS навигация и FM радио.