Публикувано на 2013/8/9 7:40:00 2659 прочита

Интериор Интериорни врати – панелни жилища

Интериорни врати – панелни жилища
Винаги, когато се започне нов ремонт в дадено панелно жилище, се появяват допълнителни проблеми, които пречат и забавят изпълнението му. Един от тези проблеми са интериорните врати, които ако трябва да се подменят, се превръщат в голямо предизвикателство пред всеки. В панелните жилища касите са метални и са отляти директно в панелите. Тази технология е работела на времето и е спестила много допълнителен труд на майсторите, които са строяли блоковете, но сега се явяват като пречка за новите видове врати.

За да се монтират нови ламинирани врати в панелните домове, съществуват няколко различни метода. Един от тях включва пълното отстраняване на металните каси от панелите, а това е наистина трудно и сериозно предизвикателство за майсторите. Тогава панелът трябва да се реже със специални инструменти, жилището трябва да бъде без никакви мебели и този метод се прилага само, когато се прави цялостен ремонт. След като старите метални каси бъдат премахнати се преминава към монтажа на новите, които са много по-модерни и съвременни.
Има много случаи, при които старите каси не могат да се премахнат и се налага да се търсят други методи за монтаж на нови интериорни врати. Така новите врати се монтират върху старите каси. До скоро този метод стесняваше много ширината на отворите с до 10 см, а това не е никак малко. Мебелите се прекарват трудно през тези тесни отвори, а баните стават с още по-тесни отвори, защото те по принцип са по-малки от другите. Вече има нови методи, чрез които новите врати могат да се монтират директно върху старите каси, без да стесняват отворите.

Има само едно нещо, което трябва да се направи, за да могат да се подменят старите врати в панелното жилище – да се изберат нови. Специалистите ще направят всичко останало, ще вземат необходимите размери, ще монтират вратите, ще обработят контурите и т.н. Монтажът не е лесен, защото старите метални каси в апартаментите са криви, а новите врати трудно напасват в тях. Майсторите правят прецизни измервания и предвиждат всеки наклон. Така могат да накарат новата врата да влезе идеално и да изглежда по един много красив и завършен начин.
Интериорът в панелното жилище се променя коренно, когато вратата се подмени с нова. Визията, която придобиват помещенията става много по-съвременна. Това е доказателство, че интериорните врати са изключително важни и допринасят за красотата и уюта в един дом. Те карат жилището да изглежда завършено, макар да са незабележими на пръв поглед, излъчването им е модерно и актуално. Каквото и обзавеждане да имате, ако не подмените вратите с нови, то няма да изглежда добре и винаги ще губи от чара си. Това е причината, когато се прави ремонт в жилището, той трябва да започва с подмяна на вратите.