Публикувано на 2018/2/4 9:10:00 807 прочита

Услуги Как да почистим нашия автоклиматик

Как да почистим нашия автоклиматик
Има много причини да изчистите климатика на колата си. Една от възможните причини е, че забелеязвате неприятна миризма, идваща от вентилационните отвори на автоклиматика.. Още по-голяма причина е подобряването на горивната ефективност. Това може да ви изненада, но почистването на прах и отломки от климатика ви помага да функционира по-гладко. Това, от своя страна, помага на вашия автомобил да използва газ по-ефективно.Но как да изчистите автоклиматичната системата на автомобила? Ако никога не сте го правили преди това, може да изглежда обезсърчително и за някои, тази задача, най-добре оставена на професионалния сервиз за автоклиматици. Ако подобряването на климатизацията е нещо, което искате да опитате, всъщност не е толкова сложно, колкото си мислите. Ние ще прекъснем процеса само на пет основни стъпки.

Първата стъпка е ефективно да разглобявате автоклиматика си, което ви дава по-голям достъп до вътрешните работи на автомобила и ви позволява да промивате всички замърсявания и остатъци, които са натрупали. Извадете маркучи, изпарители, кондензатори или всякакви части на климатика, които случайно забележите.

Стъпка втора: Изплакнете го
След това промийте остатъците с помощта на аерозолен флуид за климатизиране. Изплакнете всяко отделно парче от системата, което позволява замърсяването и остатъците да излязат от единия край, след което избършете всеки от тях с чиста кърпа.

Стъпка 3: Търсене в каналите
Следващата стъпка е да се проучат каналите, които трябва да изглеждат като големи тръби, които произтичат от зигзаговите тръби на вашия изпарител. Това, което търсите тук са течове. Ако забележите каквито и да е дупки, използвайте касета, за да залепите нещата. Не бихте искали да изтече въздух, ако можете да му помогнете.

Стъпка 4: Извадете кабинния филтър
Ролята му в двигателя е да отсича отломки и кондензация от въздуха, докато се готви да влезе в автомобила ви. Но тази система за филтриране се затрупва с течение на времето и вероятно е причината за натрупването на прах и отломки, така че ще трябва да се смени.

Стъпка 5: Сменете филтъра на купето
След това ще искате да закупите чисто нов филтър. Можете да намерите един в магазин за автомобилни части, но се уверете, че имате такъв, който съответства на марката и модела на вашия автомобил. Инсталирането трябва да е сравнително лесно: Завийте го така, както е старият болт, и след това отново прикрепете всички маркучи и други свързващи части.При нужда отидете и направете процедурата зареждане на автоклиматици.

Почистването на климатика на автомобила със сигурност не е нещо, което да пренебрегва. Това може да бъде чудесен начин да защитите двигателя си, да увеличите максимално горивната ефективност и да премахнете неприятните миризми, ако е необходимо! Имайте предвид тези неща и помислете за това да добавите това към списъка със задачи за поддръжка на вашия автомобил.