Публикувано на 2015/4/14 8:10:00 4095 прочита

Мода Защо Сваровски използва родий за покритие на своите бижута?

Защо Сваровски използва родий за покритие на своите бижута?
Световно известната марка бижута Сваровски е добре позната на милиони хора от целия свят. Сваровските бижута красят ръцете, ушите или шията на милиони дами от всички кътчета на планетата. Едва ли има някой, който да не знае, че марката предпочита и основно използва в създаването на бижута среброто. Това може да се каже е любимият материал на известния бранд. Причините са много - като се започне от това, че среброто е едновременно благороден метал и се предлага на добра цена и като се стигне до там, че самият метал е много подходящ за бижутата Сваровски заради своето по-хладно метално излъчване.

Това обаче, което отличава бижутата с камъни Сваровски от бижутата на много други световно известни марки бижута от сребро е това, че Сваровски използват почти винаги покритие от родий върху своите накити. Изборът и употребата на родий си има своите многобройни обяснения. На първо място трябва да се започне с ефекта, който родият предизвиква върху накитите. Той прави сребърните бижута пленително красиви и атрактивни, придавайки им изключително искрящ бял блясък. Както е известно, родият има бял цвят и много силен блясък и именно той прави сребърните бижута на Сваровски толкова изключително неустоими. Родият придава на сребърните накити блясък, който самото сребро не е в състояние да предложи, защото среброто има малко по-тъмен блясък, който понякога дори има леки зеленикави нюанси.

Но ефектът и блясъкът далеч не са единствените причини, които карат Сваровски да прави покритие с родий на своите оригинални сребърни бижута. Друга причина е, че бижутата, които имат покритие от родий е много по-малко вероятно, да не кажем, че е почти невъзможно, да предизвикат алергични реакции или дразнене на кожата на по-чувствителни хора, които проявяват нетърпимост към някои метали и дори към сребро. Така, дори и да не можете да носите сребърни бижута заради нетърпимост към сребро, има много голяма вероятност вашият организъм да реагира добре на сребърните бижута само поради факта, че те са покрити с родий и на практика тялото няма пряк контакт със среброто.

И за финал, да не забравяме и външният вид на родия. Сребърните бижута с покритие от родий имат по-привлекателен търговски вид и е по-лесно да привлекат вниманието на клиентите. Освен това, щом са покрити с този материал, сребърните бижута стават много по-устойчиви на външни влияния и за много по-дълго време запазват своя първоначален блясък.