Публикувано на 2024/6/20 17:50:00 41 прочита

Туризъм Размери за допустим ръчен багаж на авиокомпаниите Wizz Air и Ryanair

Размери за допустим ръчен багаж на авиокомпаниите Wizz Air и Ryanair
Във въздушния транспорт е важно да знаете какви са допустимите размери за куфара за ръчен багаж според различните авиокомпании.

Според Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), оптималният стандарт за куфар за ръчен багаж, който може да вземете безплатно на борда на самолета, е 55 x 35 x 20 см. Тези размери се считат за оптимални, тъй като позволяват на куфара да се вмести в горните отделения за багаж на повечето самолети.

Въпреки това, всяка авиокомпания има свои специфични изисквания за максималното тегло и размери на ръчния багаж.

За да избегнете нежелани сюрпризи, препоръчваме ви да инвестирате в куфар за ръчен багаж, който отговаря на изискванията на повечето авиокомпании. Нашите куфари и пътни чанти, предназначени за ръчен багаж, са проектирани да отговарят на стандартите на множество авиокомпании. Те са внимателно изработени с висококачествени материали и предлагат удобство и функционалност за вашето пътуване.

Важно е да имате предвид, че две от нискотарифните авиокомпании, Wizz Air и Ryanair, които осъществяват полети от България, са променили политиката си за ръчния багаж в края на 2018 година. Сега те позволяват само една малка чанта с вас безплатно на борда на самолета, като размерите трябва да бъдат 40 x 30 x 20 см за Wizz Air и 40 x 20 x 25 см за Ryanair. Допустимите размери на ръчен багаж на Wizz Air виж тук и допустими размери за ръчен багаж за Ryanair тук.

Изберете от нашата гама куфари пътни чанти, сакове и раници, които отговарят на допустимите размери за ръчен багаж тук.