Публикувано на 2022/10/7 15:30:00 102 прочита

Пазаруване Барбарони и пуфове – как да направим правилния избор?

Барбарони и пуфове – как да направим правилния избор?
Барбарони и пуфове – как да направим правилния избор?


Можете да избирате между много видове барбарони и пуфове, чиито различия се дължат най-вече на размер, материя, дизайн и пълнеж.
Качествените барбарони са добро допълнение към вашия уютен кът у дома или във вашия офис. Перфектен за четене, за почивка и дори спане, като възглавница, докато се наслаждавате на любими филми.

Как да избера барбарон или пуф?

На първо място знайте, че разлика между двете – барбарони и пуфове, няма. Можете да срещнете и двете наименования.
Истината е, че изборът от толкова много възможно може да е обезсърчителен. Затова ние ще разгледаме различните опции, за да ви ориентираме по-добре относно възможните критерии за хубав барбарон. Така че улеснихме вземането на решение за чанта с боб със съветите по-долу.

1. Тип плат
В миналото повечето барбарони се произвеждаха предимно от винил, но той не е удобен и екологичен. По-добър вариант би бил памучен плат, тъй като е дишащ и удобен дори за топлото време.
Повечето барбарони обаче не са устойчиви на петна, в сравнение с полиестерните и водонепропускливи материи, които имат водоотблъскващо качество.
Ако търсите нещо по-изискано, можете да се спрете на кожени барбарони и пуфове. Този тип материи ще ви осигури усещането за лукс и би била подходящи за някои видове офисни интериори.

2. Форма
Първоначално пуфовете са били най-вече кръгли, и с форма на топка. Въпреки това, напоследък по-популярни са моделите с форма ябълка, круша, голяма възглавница и много други по-нестандартни. Разгледайте възможностите тук.

3. Пълнеж
Можете да избирате между два основни вида пълнеж за барбарони – от EPS гранулат и такъв от мемори пяна и дунапрен. Ако изберете първия вид, ще се налага да презареждате своя барбарон с гранули средно на всяка 1 година (в зависимост от това колко често го използвате) По този начин вашата чанта ще продължи да има еластичност и комфорт. Ако изберете втория вариант – това не е нужно. Но пък EPS пълнежът е по-лек често смятан за по-удобен от двата. Но и двата вида пълнеж си имат своите плюсове и минуси. Разгледайте повече за тях и изберете тук.