Публикувано на 2022/1/10 14:18:50 205 прочита

Интериор Бъдете смели с шарени плочки за баня

Бъдете смели с шарени плочки за баня
Докато безбройните бани се отличават с непретенциозен фон, повече бани са с шарки – и чрез плочки. Плочките могат да бъдат колкото привлекателни, толкова и функционални и подобно на колекционерско произведение на изкуството, ръчно изработен килим или декоративен тапет, могат да украсят иначе безжизнена стая. Дизайнерите избират шарени плочки за подове, душове, акцентни стени и гръб, добавяйки блясък към ваните.



„Налични са много видове шарени плочки, от керамични и каменни мозайки до бетон и марокански глинени плочки“, казва Лиз Каан от Liz Caan & Co., фирма за интериорен дизайн с пълен набор от услуги в Нютон, Масачузетс. "Те правят банята уникална, добавят много характер и крият множество грехове."

Но проектирането с шаблон не е лесен подвиг и често се оставя на експертите поради тази причина.

Решете между традиционно и съвременно

„Плочките с шарки работят във всеки стил; разликата се крие във вида на шарката и използваните цветове. Има голям брой опции за класически шаблон – някои примери включват Alhambra и четирилистна детелина. И ще забележите геометрични и по-прости модели в съвременните домове. Така или иначе, ако изберете свръхмодерен модел или традиционен модел, уверете се, че ви харесва, преди да бъде инсталиран. За да сте сигурни, поръчайте четири мостри от всяка деко плочка, за да можете да видите модела заедно. На странична бележка: повечето деко плочки имат множество опции за модел в зависимост от това как сте поставили плочките, така че поиграйте с опциите.

„Ако мечтаете за плочката или ако сте толкова развълнувани от външния вид, който трябва да кажете на приятел, тогава знаете, че е подходящо. Ако е смел модел, погледнете вдъхновяващи изображения онлайн за това как другите са инсталирали плочки, след това вижте какви емоции предизвикват тези изображения."
Източник: Керамо - плочки за баня