Публикувано на 2017/3/30 4:00:00 935 прочита

Как да изберем хотел в София?

Как да изберем хотел в София?


Изборът на хотел винаги е много важен момент от едно пътуване. Хотелът може да е чудесно място за почивка или работа, но може и да превърне пътуването в истински кошмар.

Не бива да оставяме това за последния момент или да обикаляме с куфара различни хотели, докато се спрем на подходящия. Дори и да пристигнем само за два дни в София, ще се наложи да търсим място за преспиване. Отсядането при роднини и притесняването на приятели не винаги е удачен вариант. Търсенето на пансион или пък обратното – на прекален лукс, също са крайни варианти за човек в командировка или дошъл в столицата по лична работа с кратък престой. Ето защо, най-приемливо се оказва решението за нощувка в хотел с три звезди.

В съответствие с наредбата за категоризация на средствата за подслон и настаняване, три-звездните хотели, по-високи от три етажа, трябва да разполагат с асансьор. Освен това, трябва да предлагат в стаите телефон, телевизор, минибар, кърпи и аксесоари за баня. Хотелите с категория 3 звезди обгрижват клиентите си с допълнителни услуги като химическо чистене, гладене, пране, повикване на такси, преса, румсървиз и други. Разбира се, всеки клиент има правото да търси хотел и според предлагана в него храна, напитки, начини на плащане, паркинг, интернет и още много други предимства, които биха облекчили бюджета, определен за престой. Хотел в София, на който можете да се доверите е Hotel Aris Sofia.

Но едно от най-важните неща, които влияят върху избора на хотел, е неговата локация. Ако сме привлечени от нощния живот на столицата, трябва да сме близо до такива места и да се приберем в хотела по най-лесния начин. Хотелите в абсолютния център са чудесен вариант, но добра работа може да ни свърши и всеки хотел, находящ се до станция на метрото или до спирка на градския транспорт, обслужваща няколко линии за пътуване. В случай, че решим сами да преодоляваме софийския пътен трафик, то е добре, ако хотелът предлага услугата рент-а-кар или поне трансфер от и до летището, например.

За резервация на нощувки можем да се обърнем към туристическа агенция, която може да предостави отстъпки от цената или да резервираме самостоятелно през уебсайта на конкретния хотел. Полезното в сайтовете на хотелите е, че предлагат освен пълна информация за услугите си и отзиви на клиенти за нивото на обслужване. Така в сайта ще видим не само красиви снимки, но и актуална информация за евентуалните недостатъци.

Сайтовeте на хотелите са показателни за още много неща. По това как изглежда сайтът на конкретен хотел можем да разберем какво е отношението на мениджърите към будещите клиенти. Текстове с правописни грешки няма да привлекат почитатели на хотела, нито снимки на отделни детайли, без да се дава цялостна картина на стаята или на фоайето. Ако страниците изобилстват с фотографии на забележителности на града за сметка на снимки от хотела, това също може да е тревожен сигнал.     Рейтинг: 0.00 (0 гласа) Гласувай!